Basketstævne i Rørkjærhallen
I Esbjerg lørdag d. 19. januar 2013

Meget modigt, var det, da jeg af Brian Follmann blev spurgt, om jeg kunne lave et referat af stævnet, - set med andre øjne, da jeg ingen – absolut ingen erfaring har, med at kommentere sportslige begivenheder, så det er helt sikker set med andre øjne – dét kan jeg nok leve op til….


Som forældre til handicappet dreng på 12 år, som endeligt har fundet sig en sportsgren, der interesserer ham, men også en sportsgren hvor han KAN VÆRE MED på lige fod med andre, kan man ikke andet end være glad – og spændt.


Vores dreng Mathias opdagede kørestols basket ved ”Paralympic Day” der fandt sted i efteråret i Vejen. Efter denne dag, var der bare slet ingen tvivl om, at det var dét han ville… Her mødte han Mads Schelde – jævnaldrende dreng, som havde helt samme opfattelse. Begge drenge har været med på ”Sitting Bull`s” i Esbjerg, efter dagen i Vejen. De går begge op i det med liv og sjæl – trods forskellige handicaps – og trods deres unge alder. Men takket være ”de garvede og ældre holdspillere, er de taget rigtig godt imod. Det er vi som forældre meget taknemmelige for.


For nylig kom endnu en dreng – Gustav til holdet. Gustav er 8 år, Men trods hans unge alder, og trods hans unge alder spænder ben for at deltage i kampene, vokser hans selvtillid for hver gang – det er rigtig dejligt at se. Igen takket være de øvrige spillere på holdet.


Det var første del af referatet – set med andre øjne….. nu går vi videre til selve dagen, hvor kampene skal spilles.
Mads og Mathias, har fået lov at få lidt spilletid i den første kamp. De er forventningsfulde – man kan næsten se, hvordan de dirrer af bare spænding.


Kampen mod Viborg, som er Danmarksmestre, går i gang kl. 10.00.
Kl. 9.50 kan vi fra sidelinjen se, hvordan holdende varmer op og finpudser taktikker mv.


Kampen skydes i gang- Esbjerg får hurtigt kamp til stregen af Danmarksmestrene. Der går ikke mere end 17 minutter før der er står 20 – 0 til Danmarksmestrene – man kan godt fornemme, at det er en ulige kamp – kamp gejsten, er ikke den mest synlige. Men for Mathias og Mads, der hver har haft ca. 5 minutter på banen, har det været stort!


Efter halvlegen ”Sitting Bull`s”, viser de nu lidt mullere…og scorer ret hurtigt 5 mål. Kampen er dog fortsat meget ulige og afrundes med 68- 18 til Viborg.


Herefter er det Odense mod Viborg. Denne kamp er noget mere ligeværdig, og kampgejsten opleves høj. Viborg vinder dog igen denne kamp, dog ikke overlegent. Slutresultatet bliver 34-32.


Sidste kamp er Odense mod ”Sitting Bull`s” Esbjerg . I denne kamp ses og høres meget mere kampgejst end mod Viborg. Helt sikkert fordi det er en ligeværdig kamp hele vejen igennem.

Meget spændende kamp må man sige… holdene hver især skiftes lidt til at føre…Brian Follmann, Kenneth og Preben, er dem, der scorer de fleste mål. I denne kamp, trods Mathias og Mads er på sidelinjen, heppes og råbes der meget højt fra disse – de går op i det med liv og sjæl. Gustav er kommet for at se kampen også…

 

Tak til hans mor, Sinne, for de fine billeder fra dagen.


Kampen afsluttes, med nederlag til Esbjerg ” Sitting Bull`s” – men nederlaget tages med oprejst pande efter en rigtig god kamp – med rigtig godt sammen spil. Odense vinder 49- 41.


Dette var et referat set med andre øjne.


MVH Vibeke O. Nielsen

 Her ses hele holdet – fra Esbjerg - der var med

Her scorer Kenneth mod Odense.

basketstaevne-i-rorkjaerhallen-i-esbjerg-lordag-d-19-januar-2013 2 basketstaevne-i-rorkjaerhallen-i-esbjerg-lordag-d-19-januar-2013

 

 

 


Udskriv