Basketballstævne

I Rørkjær Hallen, i Esbjerg

Lørdag d. 12. maj var der så basketball på hjemmebane. Første kamp ved stævnet var mellem værterne fra Esbjerg og sølvmedalje aspiranterne fra Odense som behøvede en sejr for at være med i medaljekampløbet. Odense lagde også klart bedst fra start og vandt første periode med 3-12. Herefter Esbjerg lidt igen og fulgte bedre med gæsterne fra Odense. Selv om Esbjerg vandt sidste periode med 10-8 kunne de ikke hente Odenses forspring fra første periode og Odense vandt dermed kampen 24-35.

 

Hermed var der meget spænding forud for lørdagens anden kamp, som stod mellem Odense og Århus. Det var denne kamp hvor sølvmedaljerne skulle placeres. I første periode så det klart ud til at det var Odense der var mest ivrige efter sølvet, og de vandt første periode 12-6. Århus kom dog stærkt igen i anden periode og reducerede til 22-20, således at der igen var fuld spænding halvvejs. I tredje periode stod der igen Odense dominans på scorings tavlen, og de vandt perioden 15-6 således stillingen inden sidste periode var 35-28. I fjerde periode var det helt omvandt. Det var lidt som om Odense var løbet tør for kræfter for Århus hentede lige så stille forspringet. Efter en særdeles spændende afslutning endte kampen 41-42, med Århus som vinder. Dermed var det afgjort at Århus kunne se frem til at få overrakt sølvmedaljerne.


Inden Århus kunne iklæde sig sølvmedaljerne skulle sæsonens sidste kamp spilles, hvor de skulle møde holdet fra Esbjerg. Kampen blev nærmest en opvisningskamp fra Århus side, som strålede af selvtillid ovenpå den hårde match mod Odense. Hjemme holdet Esbjerg fandt aldrig rigtigt rytmen og kampen endte 23-77 i Århus favør.


Dermed afslutning på sæsonen 2011 – 1012 med guld til Viborg, sølv til Århus og bronze til Odense.