Sommerhøjskole

Med cykling på programmet

 

Uge 27 er hvert år ugen, hvor DHIF og Egmont Højskolen sammen arrangerer sommerhøjskole med sport på programmet. Jeg har før deltaget og nydt det og glædede mig til igen at skulle deltage i en uges håndcykling sammen med ”drengene” fra Håndcykelklubben. Jeg må indrømme, at jeg ikke var helt i form til dette års uge og var lidt bekymret for, om jeg kunne klare strabadserne. Tidligere år har jeg meldt ud, at jeg ville nå minimum 200km, men det skulle jeg ikke nyde noget af i år.

 

Første dag lagde vi ud med at køre fra Århus til Ry – ja vi kunne endda få lov til at køre helt til Himmelbjerget, hvis vi ikke havde fået bakker nok undervejs til Ry. Jeg kunne ikke følge med drengene og endte med at køre næsten alle 40km alene. Jeg var sur og tvær, da jeg kom i mål. Det havde været en rigtig dårlig oplevelse. Jeg havde fået ondt i min albue af at køre i alle bakkerne og var bare totalt udbrændt. Jeg var endda kun nået til Ry.

 

Næste dag var ruten en del af DM for håndcykling. En strækning på 5,6km i nærheden af højskolen skulle gennemkøres 6 gange. Jeg havde forventet at skulle tage turen alene, men Jesper havde besluttet sig for at køre turen i ”roligt” tempo og bare ikke blive overhalet af de førende på første omgang. Det var dejligt at kunne ligge på hjul og køre bare lidt stærkere end man gør derhjemme til træning. En punktering på 5.omgang satte en stopper for turen. Men det var ok. Jeg nåede 40km sammenlagt den dag.

 

Torsdag kunne vi ikke nå at køre så langt. Om eftermiddagen skulle vi ud af huset. Jeg var på Kunstmuseet ARoS i Århus for at få en omvisning på udstillingen ”I love you”. Jeg cyklede med at par af drengene, som ikke havde behov for at køre stærkt den dag. Vi fik et kort udleveret og skulle så selv finde vej. Hvis jeg ikke var køre forkert en enkelt gang, havde vi kørt 35km. Nu blev turen kortet af med at par km. Men den anden gruppe kørte dog helt forkert på deres lange tur. De fór vild i en lille by, cyklede bare rundt og rundt i byen og kom forkert ud på ruten igen.

 

Fredag var der igen dømt bakker. Vi skulle køre fra Hou (højskolen) til Århus og videre til Rønde. En tur på 65km. Jeg nægtede simpelthen at køre i bakkerne ved Moesgård i Århus. Jeg fulgtes med drengene til Norsminde og kørte så tilbage til højskolen. En dejlig flad tur på 30km langs stranden. Om eftermiddagen kørte jeg så en tur i omegnen på 18km og følte mig rigtig godt tilpas. En af drengene tog turen tilbage til højskolen fra Rønde. Hatten af for det.

 

Lørdag sluttede vi af med den traditionelle tur til Alrø i Horsens Fjord og tilbage igen – 50km. Jeg cyklede turen ud alene og fulgtes så med nogle af drengene hjem. Da jeg kom tilbage til højskolen, måtte jeg lige blive siddende et stykke tid på cyklen. Jeg var simpelthen bare så træt i armene, at jeg ikke kunne løfte mig selv op i kørestolen. Men selv om jeg var totalt træt, havde det været en dejlig uge, hvor jeg havde brugt mig selv fysisk. Jeg havde nået mine 200km og jeg havde lyttet til nogle gode foredrag og var blevet fyldt med åndelig føde. Endelig var det hyggeligt at være sammen med venner og bekendte en hel uge. Sommerhøjskole kan helt klart anbefales.

Prøv det næste år!!!

Ingrid

Kørestolsbasketball

 

Sådan ser det ud, når der skal pakkes cykler til start i Århus.

Hjælpelærerne knoklede virkeligt.