Kørestolsbasket i Ghana

Jeg har i forbindelse med min vinterferie i Ghana besøgt det lokale kørestolsbaskethold i Accra.

Jeg var i 2006 underviser på en workshop i Accra, hvor jeg mødte en del af spillerne og forsøgte at give dem en masse gode ideer til at forbedre deres spil og deres træning.

Nu syntes jeg så, det kunne være sjovt at besøge dem under deres ugentlige træning lørdag morgen.

Holdets træning starter kl.6.30. Da er det blevet lyst og det er endnu ikke for varmt. Træningen foregår udendørs på en betonbane med en masse revner. Men det er en bane, der kan bruges, hvis man ikke er for kræsen. Kurvene er fine. Banen tilhører Libanese Social Club. Et forsamlingshus for libanesere bosat i Accra.

Spillerne henter deres stole i en container et par kilometer væk og kører i stolen til træningsbanen.

Det er lykkedes holdet at få en træner, der tidligere har arbejdet for militæret og holdet har fået sponseret stole fra USAid. Det har helt klart hjulpet holdet.

 

Da jeg dukkede op, var spillerne i gang med at spille kamp. De var parate til at stoppe kampen og så lade mig styre træningen. Men jeg syntes det var sjovere at se dem spille og se hvor meget de havde udviklet sig som spillere og som hold.

Det var godt at se, at de var blevet gode til at aflevere og sprede spillet ud. De gjorde sig spilbare for hinanden og havde masser af scoringschancer. Desværre var de ikke blevet helt gode til at ramme kurven.

Efter træningen gav jeg dem et par gode råd til, hvordan de kunne lægge pres på sig selv og hinanden under skudtræningen de næste gange.

 

Efter træningen, der sluttede kl. 9, skulle spillerne køre tilbage til containerne i deres basketstole. Heldigvis for spillerne var det en overskyet dag, så det var ikke så varmt. Normalt er temperaturen på denne årstid ca. 30 grader.

 

Det var hyggeligt at møde dem igen og jeg håber at se dem igen en anden gang.

 

Ingrid
Kørestolsbasket

 

Her et billede fra træningen på den hullede betonbane i Accra.


Udskriv