Kørestolsbasketball
Er det noget for dig?​
Er du selv, eller kender du nogen der er sportsinteresseret, men måske pga. en permanent skade, handicap eller lignende ikke kommer af sted, fordi man føler sig begrænset sammenlignet med de andre sportsudøvere?
Hvis ja, så har du her chancen, der er håb forude for at dyrke en sportsgren trods begrænsninger i hverdagen!
Kørestolsbasket er sporten! Både kørestolsbrugere, unge, gamle, mænd og kvinder, stort set alle, kan med fordel få motion, fart, spænding, konkurrence, kammeratskab mv., ind
. via denne sport

Vi er en gruppe spillere, som spænder vidt, både i alder, erfaring, handicap mv., men fælles for os alle er, at vi elsker sporten og det kan ses til både træning og kamp. Vi spiller normalt i den danske turnering samt andre for vores niveau relevante turneringer, men er desværre presset pt. grundet nedgang i medlemstallet, så derfor står vi og mangler dig..!

Jeg har selv spillet kørestolsbasket i snart 22 år og er stadig lige så bidt af det, som første gang jeg sætte hjul på banen. Jeg elsker at konkurrere og presse mig selv til at forbedre mig og kunne se resultater af den træning både jeg selv og mine holdkammerater lægger i sporten!
Vi er alle konstant på jagt efter at forbedre os, og du vil hurtigt opdage, at selvom vi synes det er sjovt bare at spille, så gør vi alle sammen alt, der skal til for at yde vore modstandere kamp, hver gang vi går på banen.
Vi træner om tirsdagen fra 19:00-21:00 i Rørkærhallen, Ringen 2, 6700 Esbjerg.

Kørestolsbasket er for alle - Og dog!
Selvom vi, som udgangspunkt byder alle nye medlemmer velkommen og der er plads til alle(personer med fysiske skader/skavanker har en klar fordel), er der alligevel nogle "krav", som det ville være en fordel du opfylder, både for din egen skyld og for holdet - på den måde får du og holdet mest ud af både træning og kamp..!
*Du skal have en ret god koordination af arme og hænder.
*Du må meget gerne have en vis fysik(der bliver skubbet og puffet, revet og flået både til træning og til kamp), så du ikke bliver "kyst". Børn har naturligt, ikke den samme fysisk, som voksne.
Det til trods kan man stadig være med selvom man ikke er særlig gammel - bare man er klar på det giver nogle knops.
*Du skal have viljen og lysten til at arbejde videre med tingene, også selvom det bliver svært og du, i hvert fald i starten, kan opleve mange "nederlag" fordi tingene ikke lige går, som du havde håbet på. Nogle gange kan der blive råbt højt til træning - dette skal du kunne håndtere, intet af det er personligt ment.
*Der kan være en mere "hård" tone i sporten og, den er fyldt med sort humor. Du må ikke lade digr gå på af at få lidt "gas".
*Da vi, som det ses længere oppe, primært har fokus på træningen tirsdag, så er det forventet, at alle gør alt de kan for at de kan være med og give den max gas og være fokuseret og klar på at lytte og lære de to timer.
*Det er en fordel, men ikke et krav, at du har flair for holdsport, og gerne med en bold.
*Du skal være indstillet på, at selvom vores niveau på nuværende tidspunkt, ikke er det største som hold, så går vi altid efter at gøre vores bedste og vinde, derfor vil der altid blive sat stærkeste hold på banen når vi spiller...

Dette er nødvendigt for mig at nævne, da der desværre har vist sig episoder gennem mine mange år i sporten, hvor enkelte spillere ikke har kunnet forstå/acceptere, at nogle har fået mere spilletid end andre. Vi spiller ikke social-bold for enhver pris(håber ikke dette tages, som et surt opstød, det er min vinder-mentalitet, der taler her).

Hvis dette har fanget din interesse er du mere end velkommen til at skrive en privat besked for mere information, enten til mig eller til vores holdleder Anja Hansen Ebsen

Dette opslag, kan findes på Facebook under min private profil og det er også her igennem den første kontakt kan foregå.
Sportslige hilsner

 

Christoffer Sengenbjerg
Træner, Esbjerg Sitting Bulls

 

Billeder:
IMG 1069
IMG 1071
IMG 1074

Udskriv