Team Tvilling Esbjerg

Som forældre til både et handicappet barn og et alm. fungerende barn, har vi ofte følt en frustration i forhold til fritidsaktiviteter, at gi´ ens barn noget at gå op i, et sted hvor der skabes relationer og ikke mindst at give ens barn noget indhold. Har man velfungerende børn, er der næsten frit valg på alle hylder, ud fra en bred vifte af muligheder. Men mulighederne er desværre få, når man er handicappet.

Vi er en familie på 4. Mor, far, Emil og Nicolai(CP). Emil har efterhånden gået til mange sportsgrene, hvor det tætteste Nicolai har været på, er at sidde på sidelinjen, heppet og fulgt med. Så da vi hørte at Team Tvilling åbnede en afdeling i Esbjerg, var vi slet ikke i tvivl om at Nicolai skulle være med. Vi havde fulgt Team Tvilling, og vidste lidt om deres værdier, så som at se muligheder frem for begrænsninger, berøringsangst og uvidenhed omkring handicappede. Det er ord vi har mødt mange gange i Nicolais nu 11 år, og tænkte at det kunne være fedt at være med til at sætte fokus på. Så Nicolais far tog spændt til infomøde, meldte Nicolai til som handi atlet og sig selv som løber.  De var så heldige begge at komme på holdet. De kunne begge se frem til noget de kunne være fælles om.

Nu har Nicolai og far efterhånden været med på en del søndagsture, og det er hver gang et meget glad barn der kører afsted, trods kulde og regn. Nicolai har fundet et sted hvor det er ham der er i centrum, det er ham der skal ud af døren og skal noget. Det er Nicolai der skal hen til løbe holdet, mødes med de andre handi atleter og alle de fantastiske frivillige løbere. Nicolai og de andre handi atleter bliver mødt af andre i øjn højde, de bliver talt til og ikke talt ned til. De er blevet en del af noget, hvor de er i centrum. Det er et forum hvor ens handicap ikke er en hindring, og der er altid skruet op for fis og ballade. Nicolai er blevet en del af et team, en del af et fællesskab, blandt mennesker der med glæde vil gi´ andre en fantastisk oplevelse. Denne ugentlige begivenhed er blevet en del af ugens planlægning hos de fleste, og måske endda ugens højdepunkt. Vi er nok som familie blevet afhængige af det. Efter hver træning, er det faktisk svært at få armene ned. Det giver en fantastisk mavefornemmelse at vide ens barn/bror eller søster er blevet en del af et fællesskab.

Vi som forældre og pårørende er meget glade for kommunens samarbejde med Team Tvilling, at denne mulighed har åbnet sig. Men uden alle de fantastiske frivillige løbere, der hver søndag møder op for at give vores kære denne skønne oplevelse, ville det slet ikke være muligt. I gør bare en kæmpe forskel – tak for det.

Hilsen Karina

 
side 12 13 IMGP1625 1

Her ses Nicolai med hans far bag løbevognen, og en del af de andre.

side 12 13 IMGP1653
 

Her er hele holdet der var på tur søndag d. 3. december.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Udskriv