Kørestolsbasket

Kørestolsbasket

Sporten blev vist frem. 

Lørdag d. 26. okt. 2019 blev der afholdt ‘360 graders aktivitetsdag’ i 6780 Skærbækcentret. Dagen var for alle foreninger i Skærbæk, men da der ikke er noget handicapidræt i Skærbæk og omegn, havde vi fået lov til at vise kørestolsbasket frem. 

Mads og Jan som begge spiller kørestolsbasket i Esbjerg, havde lånt nogle ekstra stole, som de tog med hjem efter en tirsdagstræning. Da vi desværre er meget få spillere pt. I Esbjerg Sitting Bulls, fik vi selvskab af nogle spillere fra Aabenraa Firewheels, klubben som vi dannede hold med sidste år i FM, og hvor Mads stadig træner hver lørdag formiddag.

Vi (Mads m. Familie) startede dagen kl. 8.00, hvor vi skulle have stolene ind i hallen, samt gjort klar. Mads startede straks op med at træne, og fik kl. 9.00 selvskab af fire Aabenraa spillere. 

Kl. 10.00 blev der åben for publikum, og vi var forinden lidt spændte på hvor mange der kom/om der kom nogen, da det var første gang dagen skulle afholdes. Vejret var mildt sagt elendigt, så vi var glade for at vores aktivitet var indendørs. Vi delte hal med badminton fra kl. 10-12.00, så der blev spillet på kort bane.

Kl. 10.00, da dørene blev åbnet, trænede Mads, Jan og de fire Aabenraa spillere, så eventuelle gæster havde noget at kigge på. Og gæster… det kom der! Klokken lidt over 10 væltede folk ind. Det var en dag, hvor vi gerne ville have folk til at prøve de forskellige aktiviteter, så der var blevet lavet et 5-tursklippekort. Det gik ud på, at hvis gæsten prøvede en aktivitet, så skulle klubben (i vores tilfælde var det Mie, der havde denne tjans) give et klip, og når gæsten så havde kortet fuld, kunne de første 100 bytte kortet til et måltid i cafeen.   

Vi havde fire ekstra kørestole med, og dem blev der hurtigt rift om. Mie og Anja henvendte sig til gæsterne, og fristede dem til at prøve. Mie hoppede også i en stol og spillede med, så teenagerpigerne kunne se, at det var ‘cool nok’ - de var nemlig lidt tilbageholdende, men det blev vendt. På et tidspunkt måtte Jan og Keld (Aabenraa) ud af deres stole, da vi havde gæster der stod og ventede på at prøve. Det var alt fra en lille pige, til en voksen mand og også nogle med et handicap der prøvede.

Da vi sluttede kl. 12.00 blev stolene pakket væk, og vi samledes nede i restauranten, hvor Anja havde fået 'Jørgen Hansen Biler' til at sponsere lidt mad til dem, der kom og hjalp med at vise sporten frem.

Det blev til nogle hyggelige timer, og om der var nogen potentielle nye spillere imellem vides ikke, men mange fik set hvad kørestolsbasket er, og måske de på et tidspunkt kommer til at snakke med en´, der er i vores målgruppe. Så alt i alt var dagen en succes!!

 Anja

side 16 foto inddsættes her
© 2023 Esbjerg handicap idræt